Xbox eller Playstation?

Den absolut eviga frågan om du skulle fråga mig. Under hela min uppväxt är det Playstation som jag har använt mig av, men eftersom grabbarna förespråkar Xbox så himla mycket har jag börjat fundera på om det är dags att byta. Inte för att jag egentligen är missnöjd med vad Playstation har att erbjuda, snarare tvärtom, men jag känner att det är dags att vidga mina gaming-vyer.

Duellen mellan de båda konsolerna

Det känns som att både Xbox och Playstation har varit väldigt stadiga aktörer och konsoler under en väldigt lång tid och det var kanske främst när PS4 och Xbox One kom ut som det riktiga kriget började. Det som många ansåg vara så bra med Xboxen var att de hade så sjukt grymma kontroller och även att kompatibiliteten med tidigare versioner var så mycket bättre. Detta gjorde dock inte Xbox till någon vinnare alls. Playstation låg fortfarande steget före i jämförelsen och det berodde på deras grafik, vilket är den främsta anledningen till att jag själv har valt att använda Playstation istället. Genom att ha så sjukt bra grafik tycker jag att hela spelupplevelsen blir så mycket grymmare.

Andra positiva aspekter med PS är att det finns mycket fler spel att välja mellan och kanske spel som känns lite mer unika och exklusiva. Tack vare sin PSVR så får man också en virtuell reality-upplevelse, något som Xbox verkligen inte kan erbjuda.

Ju mer jag jämför de olika alternativen ju mer inser jag att det inte finns någon anledning för mig att byta till Xbox. Jag är sjukt nöjd med mitt Playstation och kommer nog fortsätta att hålla ett stadigt tag i den. Strunt samma om grabbarna tycker att Xbox är bättre. Det är inte direkt så att vi spelar tillsammans speciellt mycket ändå, så bättre att stanna med det man är nöjd med än att byta och bli besviken.