Vart tog OLWs limechips vägen?

Det finns många saker som har blivit riktigt heta, men som efter en säsong eller två ändå har försvunnit. Sen finns det de där produkterna som ingen någonsin köper och som ändå står kvar i butikshyllorna år efter år, som t.ex. torkade bananchips – är det ens någon som fortfarande äter sådant? Bananchips känns som något som förskolefröknarna hade med sig på utflykter för att muta barnen med för en sådär 10-25 år sedan. Ändå är de fortfarande där, i hyllorna, utan att någon köper dem.

Jag minns inte exakt när det var, men jag är säker på att jag var kanske 5 år när jag fick smaka OLWs limechips för första gången. De var ju bara så jäkla goda. Under några år fanns de där i hyllorna och vi köpte hem dem varje fredag, eftersom fredagsmys alltid varit en trend och nästan en tradition i Sverige. Sen var de bara borta och jag kan inte sluta tänka på varför OLW valde att ta bort dem. Är det några chips som man vill ha när man kollar på fotbollsmatch med grabbarna så måste det ju ändå vara dessa.

Tog hjälp av limepulver

En gång försökte jag efterlikna chipsen själv, eftersom de inte tillverkas längre. Jag köpte då en påse med sourcream och onion, men köpte limepulver vid sidan om, strödde ner lite i påsen och skakade om. Jag var 100 % säker på att jag hade lyckats, men fick världens största besvikelse. Det gick inte på någon nivå att jämföra mina limepulver chips med de fantastiska skapelser som OLW hade lyckats med.

Så fotbollskvällarna med grabbarna består alltså inte av limechips och kommer troligtvis aldrig göra det heller. Vi får helt enkelt nöja oss med grillchipsen som gör att man stinker i munnen under en veckas tid efter den lilla konsumtionen. Kul.