Borde man lämna landet?

När jag var typ 18 så diskuterade jag och en killkompis om vi skulle dra till Spanien en period och börja studera där borta istället för här i Sverige. Visst att det finns många fördelar med att vara kvar här och majoriteten av alla utbildningar och skolgångar är helt kostnadsfria, men jag ville se något nytt, uppleva en helt annan vardag och kunna dra ut och festa mitt i veckan om jag så kände för det. Tankarna slogs dock undan väldigt snabbt eftersom vi insåg att vi troligtvis inte skulle klara oss ekonomiskt, men ju mer åren har gått har jag börjat fundera på det mer och mer, speciellt nu när man ska anses vara vuxen.

Tröttnat på att vänta

Den främsta orsaken till varför jag vill flytta utomlands nu är inte direkt för att festa, även om jag troligtvis kommer att göra det en hel del. Jag har helt enkelt tröttnat på att vänta. Det enda man gör i Sverige är att vänta och hela ens liv går liksom ut på det. Man väntar på julafton, på nyårsafton, på valborg, på midsommar och sen troligtvis på halloween. Under tiden går man bara i någon form av dvala och kan inte ens njuta av livet för att vädret ständigt är så jäkla tråkigt. Tänk dig att när som helst under året kunna gå till stranden efter jobbet och få sol varenda dag? Allvarligt! Här väntar vi 80 % av året för att få 20 % sol, om ens det. Det är inte direkt så att somrarna i Sverige är speciellt bra heller, om man inte tittar på hur sommaren 2018 var, men då fick vi också tampas med både skogsbränder av större slag och grillförbud. På riktigt. Vi kunde liksom inte ens grilla i landet för att det började brinna överallt.

Kanske borde man lämna landet. Jag är ändå ung fortfarande och har en hel del att uppleva innan jag blir en Svensson de luxe.