Alla tjatar om körkortet

Förr verkade det som att alla snubbar tog körkort i samma veva som man fyllde 18 år. På något sätt var det typ obligatoriskt att som kille ha körkort vid 18 års ålder. Idag tycker jag inte att stressen verkar lika stor och jag har ett flertal kompisar som inte ens har funderat på körkort ännu, men alla verkar tjata sönder sig på mig om att jag borde ta det. Jag vet att det finns många fördelar med att ha körkort, inte minst när det kommer till jobb, men jag har liksom inte ens ett genuint intresse för att köra bil. Känns som att det då bäddar för att misslyckas.

Jag ska inte ljuga. Det är klart att jag har tänkt på det mer än en gång och jag har till och med kollat upp priserna på ett flertal trafikskolor där jag bor, men på riktigt, hur sjutton ska man ha råd egentligen? Mina föräldrar bor cirka 2 timmar ifrån mig med bil och det betyder att jag inte har någon att övningsköra med, vilket i sin tur betyder att jag kommer behöva göra hela övningskörningen på en körskola. Priserna varierar såklart, men det verkar inte som att jag kommer kunna komma undan med mindre än 15.000 i alla fall. Senast jag kollade på mitt konto hade jag 1240 kronor kvar och då hade månaden precis börjat.

Bidrag för körkort

CSN ska tydligen kunna erbjuda något lån för att man ska ta körkort, men för att få lånet måste man ha varit arbetslös i minst 6 månader, vilket jag inte har. Jag vet att jag verkligen borde komma igång med det här, men jag måste väl också leva under tiden, eller hur? Med den här ekonomin som jag har nu känns det inte direkt som någon lyckad idé att ta ett lån heller.

Ja ja, fortsättning följer antar jag…